Matematik 2 mühendislik havuz dersi

matematik 2 mühendislik havuz dersi

Matematik 2 dersi başlarda biraz gözünüzü korkutabilir ancak düşünüldüğü kadar zor bir ders değildir. İhtiyacınız olan şey iyi bir hocaya denk gelmektir ancak oldu da gelemediyseniz konu anlatımlara veya güzel tutulmuş ders notlarına yüksek oranda ihtiyacınız olacaktır. Matematik derslerinin temelinde derslerde not tutmak gelir. Mutlaka tahtaya aktarılan her şeyi defterinize geçirmelisiniz. Diğer türlü anlamakta zorlanabilirsiniz. Liseden gelen bilgilerinizin sağlamlığı da bu dersteki başarınızı etkileyecektir. Matematik 2 vize soruları ve final soruları geçmiş dönemde sorulan çıkmış sorular ile benzer çıkacaktır. Üniversite hayatınız boyunca çıkmış sorular sizlerin en önemli yol göstericiniz olacaktır. Dolayısıyla matematik 2 dersi de dahil olmak üzere bütün derslerin çıkmış sorularını oturup tek başınıza tam olarak çözmenizde fayda var. Eğer çözemiyorsanız bir yerlerde bir şeylerin eksik olduğunu görmenize olanak sağlar. Çıkmış soruları tam olarak çözemiyorsanız çıkacak sorularda da yüksek muhtemel sıkıntılar yaşarsınız.

Matematik 2 mühendislik havuz dersinin amacı :

1 – Dizilerin yakınsaklığı ve sonsuz seriler konularında bilgi ve uygulama sağlama.
2 – Parçalı türev ve dereceli integral konularında bilgi ve uygulama sağlama.
3 – Mühendislik problemlerini matematiksel yöntemlerle çözme yetisi kazandırma.

Matematik 2 mühendislik havuz dersinin içeriği :

Sonsuz diziler ve seriler, uzay vektörler, vektörel değerli fonksiyonlar, çok değişkenli fonksiyonlar ve parçalı diferansiyel, dereceli integraller, vektörel alanların integrasyonu.

Matematik 2 mühendislik havuz dersinin öğretmeyi hedeflediği konular :

1 – Dizilerin ve serilerin limitlerini hesaplamak; serilerin yakınsaklığını ve sonsuz serilerin dereceli yakınsaklığını tespit etme.
2 – Bilinen bir fonksiyonu Taylor serisi olarak gösterme; Taylor polinomu ile bir hatası tespit etme ve yaklaşık fonksiyonu oluşturma.
3 – Uzaydaki bir vektörün standart gösterimini hesaplama, noktasal ve çizgisel vektörleri hesaplama; doğruların denklemlerini yazma, alanlar ve kuadratik yüzeylerin denklemlerini yazma.
4 – Sürekliliğin konseptini kullanma, vektörel değerli fonksiyonları türevlerini ve integrallerini hesaplama.
5 – Çoktan değerli fonksiyonları anlama, limitleri analiz etme, sürekliliği tespit etme ve parçalı türevlerini hesaplama; tanjant alanlarını ve yönlü türevlerini bulma.
6 – İkinci parçalı testi uygulama, ve optimizasyon problemlerini Lagrange çarpanları ile yakınsama.
7 – Dereceli integralleri çözebilme ve dereceli integral kullanarak alan, hacim ve yüzey alanı hesaplayabilme.
8 – Çizgisel integralleri, yüzey integrallerini çözme ve Green teoremini, Stokes teoremini ve Divergence teoremini potansiyel fonksiyonlarını bulmada kullanma.

İnşaat mühendisliği bölümününde zorunlu ve seçmeli olmak üzere bütün derslerin listesini görmek için İnşaat Mühendisliği Zorunlu Dersler isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.