Fizik 1 Laboratuvar Mühendislik Havuz Dersi
Laboratuvar dersleri genellikle dönemin ikinci haftasında başlar ve her dönem ilk hafta lab olacak mı olmayacak mı tartışması muhakkak olur. Lab derslerinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus devamlılıktır. İkinci diğer husus da asistanların verecekleri ders içi ve dışı ödevler. Önlüğünüzü ve gözlüğünüzü bir güzel giyinir ve tıpış tıpış laboratuvarınıza gidersiniz. Bütün bunların sebebi düşük kredili ve uygulamaya yönelik bir ders olan laboratuvar derslerine öğrencilerin ilgisini çekmek ve derse katılımını sağlamak. Aslında bütün dersler için olması gereken de budur. Fizik 1 laboratuvar derslerinde öncelikle asistanlar size yapılacak deneyler ve konuları hakkında kısa bilgi verir. Sonrasında ise belli gruplara ayrılarak deneyler gerçekleştirilir. Mutlaka ve mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken laboratuvar kitapçığındaki ilgili kısımları doldurmanız suretiyle hocalar size gün içerisindeki performansınıza ve ders sonunda yaptıkları küçük quizlere göre o derse ait puanınızı verirler ve sizi gönderirler. Bu puanlamalar dönem sonunda toplanır ve harf notunuzu buna göre alırsınız. Bu uygulama İTÜ için böyle ancak diğer okullar da birebir olmasa da benzer uygulamalar gösterirler.
Fizik 1 Laboratuvar Dersinin Amacı :
1 – Temel ölçümler
2 – Fizik denyelerini yorumlayabilme
3 – Fiziksel parametreleri deneylerden elde edilen verilere uydurabilme
Fizik 1 Laboratuvar Dersinin İçeriği :
Temel ölçümler. Sabit ivme ile hareket. Doğrusal momentumun korunumu. Denge deneyi.Sürtünme deneyi. Dönme dinamiği. Basit harmonik hareket. Eğik atış. Esnek ve esnek olmayan çarpışma. Eylemsizlik momenti. Merkezcil ivme. Fiziksel sarkaç.
Fizik 1 Laboratuvar Dersi Sonunda Öğrencilerden Beklenenler :
1 – Temel ölçümler
2 – Statik
3 – Kinematik
4 – Çarpışmalar
5 – Newtonun ikinci yasası
6 – Dönme dinamiği
İnşaat Mühendisliği zorunlu ve seçmeli derslerinin bütününü incelemek istiyorsanız İnşaat mühendisliği zorunlu dersler başlıklı yazımızı inceleyiniz.
Son Yorumlar